28 sept 2024, 17:28

Есен назаем 

  Poesía » De amor
205 7 6

Облаци протягат се с усмивка,
небето носи в шепи есента.
Просторът е изпъстрен, а обвивка
оставя златни дири по дланта.

Чадърите запяват свойта песен
танцуват като капки  във дъжда.
Животът днес е чист и интересен.
Аз бързам всеки миг да задържа!

А птиченцето малко на паважа,
оглежда в локвата пак своя лик...
Едва ли мога кратко да го кажа:
Най- ценен е безценният ни миг.

Мигът, когато нямаш даже думи
отвътре ти е светло, не вали...
Нима не гледаш снимки във албуми?
Така е хубаво! Сега се спри!

Облаци протягат се с усмивка!
Небето носи в шепи радостта.
Душата ми е цяла, без обвивка,
с боички взех назаем... есента !

Детелина Стефанова 🍀©

© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??