8 oct 2015, 23:56

Есенен човек 

  Poesía » Otra
260 0 1

Есенен човек

 

Бе лудо пролетта затичана,

но с поглед закачлив се спря.

В подкожна мас от безразличие

се скрих и трепетът замря.

 

Ни цветна пъпка, ни листак зелен

покълна в моите мечти,

ни с вопъл мартенски котак-ерген

летаргията ми смути.

 

И стиснах ланшни мисли в шепата,

със дух безплоден, остарял . . .

. . . Щом есен дойде, тя прошепна ми:

Момче, ти лист си пожълтял.”

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??