7 sept 2010, 22:06

Есперанца 

  Poesía » Filosófica
543 0 0

... забравям.

Мозайката на дните се подрежда

в албума на изминалото време

без имена, като откъснати копнежи.


В гръдта ми стенат ветровете,

донесли спомени за листопада.

Разходка по самотните алеи на болката не ми допада,

защото лабиринтът е коварен

и повече от всякога опасен.

Упойка срещу истината нямам,

а алкохолът не помага вече...


На плещите ми вечерта се свлича,

разкрила сластно цялата си прелест.

Безстрастно и критично я оглеждам,

от блудната ù красота поканен.

Макар и тъй студено нежна,

нуждая се от нейната измамност,

за да дочакам утрото...

с надежда!

© Радостина Попова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??