Феникс
Такава съм- не винаги разбрана.
Затворена във себе си. Тревожна.
Понякога излишно разпиляна
в летежа си към порив невъзможен.
От пепел птица, с въглени в крилата,
небето си загубила в зачатие.
Насила примирена със съдбата,
превърнала живота ù в разпятие.
Понякога - отплувала внезапно
към свят, изпълнен с лунни водопади.
Обяздила случаен топъл вятър.
Преодоляла земните прегради.
А друг път - много тиха и прилична,
готова на врага си да помогна.
Не ме приехте...Просто съм различна.
А може би -
докосната от Бога.
13.10.2012 г.
© Бианка Габровска Todos los derechos reservados