17 ago 2016, 7:45

Гатанки 3 

  Poesía » Para niños
568 0 6

Вечер крия се в блатата
и огласям тишината.
Викам силно "Кря кря кря,
дай ми тлъстичка муха!"
Денем зорко се озъртам
да не дойде чичо Щъркел.
Гласовита съм певица,
аз съм .... ........

 

Шарена съм като цвете
но пък нямам аромат. 
Весела и пъстрокрила, 
аз летя от цвят на цвят.
Ти крилцата ми не пипай,
че покрити са с прашец.
От цвета с нектар се храня,
а пчелите със медец.
Няма никаква заблуда,
аз съм волна ..............

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??