17.08.2016 г., 7:45 ч.

Гатанки 3 

  Поезия » За деца
574 0 6

Вечер крия се в блатата
и огласям тишината.
Викам силно "Кря кря кря,
дай ми тлъстичка муха!"
Денем зорко се озъртам
да не дойде чичо Щъркел.
Гласовита съм певица,
аз съм .... ........

 

Шарена съм като цвете
но пък нямам аромат. 
Весела и пъстрокрила, 
аз летя от цвят на цвят.
Ти крилцата ми не пипай,
че покрити са с прашец.
От цвета с нектар се храня,
а пчелите със медец.
Няма никаква заблуда,
аз съм волна ..............

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??