Плачат тихо върбите,
вие жално вълкът,
идва сушата по реките,
бавно настъпва гладът.
Грачи гарванът жестоко,
носи тъжна новина
и днес изпука пушка високо,
отново в гората убиха сърна.
Катеричката плахо пристъпва,
с надежда търсеща подслон,
жълъдчета оттук-оттам придърпва,
за навес, скри се под отрязания клон.
Бухалът бурно приглася
,,Елате, горски чеда,
страх ни е от човешката раса
и от тяхната смъртна ръка.''
© Елeна Todos los derechos reservados