8 jul 2012, 11:49

Грешница 

  Poesía
1455 0 21

                                                        „ След залъци любов и няколко невинни драскотини

                                                            във ляво камъкът на кучката се пръсна на парчета”

 

                                                                                  (danda) Даниела

             

 

                Грешница

 

Нощта е нейна, нейни са звездите

и всяка сласт порочно неприкрита.

Тя вижда само дивото с очите си.

И само страст във вените ù скита.

 

Когато вятър угасил е всички свещници,
в нощта, в която всеки грях е първи,
тогава тя се люби само с грешници,
а дъжд в очите ù отмива всички кърви.

 

Тогава спомена за себе си е скрила

в един акорд, навътре във сърцето си,

и тегне тишина със страшна сила

след всеки поглед по изгубени небета.

 

Нощта е нейна, нейни са очите -

луни, в които вият всички вълци.

Един акорд простена във сърцето ù...

За нея този сън сега е първи.

             

                      Венцислав Янакиев

 

 

 http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=283172

 

 

© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??