„ След залъци любов и няколко невинни драскотини
във ляво камъкът на кучката се пръсна на парчета”
(danda) Даниела
Грешница
Нощта е нейна, нейни са звездите
и всяка сласт порочно неприкрита.
Тя вижда само дивото с очите си.
И само страст във вените ù скита.
Когато вятър угасил е всички свещници,
в нощта, в която всеки грях е първи,
тогава тя се люби само с грешници,
а дъжд в очите ù отмива всички кърви.
Тогава спомена за себе си е скрила
в един акорд, навътре във сърцето си,
и тегне тишина със страшна сила
след всеки поглед по изгубени небета.
Нощта е нейна, нейни са очите -
луни, в които вият всички вълци.
Един акорд простена във сърцето ù...
За нея този сън сега е първи.
Венцислав Янакиев
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=283172
© Венцислав Янакиев All rights reserved.
Нощта е нейна, нейни са звездите
и всяка сласт порочно неприкрита.
Тя вижда само дивото с очите си.
И само страст във вените ù скита.