31 mar 2021, 21:19

Гъбарко 

  Poesía
986 1 4

 

 

Мъничко човече странно
през гората ходи бавно.
Шапката му - гугла цяла,
а пък кожата му - бяла.

 

Малко на войник прилича,
но не може хич да тича,
че си няма то крачета
и едва-едва си крета.

 

Няма си дори ръчички,
но обичат си го всички,
че дъждец щом завали,
всички то ще приюти.

 

Май досещате се вече
как се казва туй човече.
Носи име звучно, ярко
и нарича се... Гъбарко

 

Николай Димов 

© Николай Димов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Горска пролет »

10 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??