Mar 31, 2021, 9:19 PM

Гъбарко 

  Poetry
976 1 4

 

 

Мъничко човече странно
през гората ходи бавно.
Шапката му - гугла цяла,
а пък кожата му - бяла.

 

Малко на войник прилича,
но не може хич да тича,
че си няма то крачета
и едва-едва си крета.

 

Няма си дори ръчички,
но обичат си го всички,
че дъждец щом завали,
всички то ще приюти.

 

Май досещате се вече
как се казва туй човече.
Носи име звучно, ярко
и нарича се... Гъбарко

 

Николай Димов 

© Николай Димов All rights reserved.

The work is a contestant:

Горска пролет »

10 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??