5 jun 2024, 13:15  

Хирургия 

  Poesía » Filosófica
190 3 5

ХИРУРГИЯ

 

Най-прекрасният лек за ранена и болна душа

е да седна по залез и дълго на запад да гледам –

как оттатък баира мълчи търпеливо нощта,

а светликът пилее брокат и елмаз до последно.

 

Утаява се бавно – дъхтяща на смърч, тишина,

и когато – по-хладен и плътен, обгърне ме здрачът,

ще се сетя да вдигна нагоре изтръпнала длан –

да погаля тревите, тъй като би сторил косачът.

 

Как не искам в града да се връщам – заду̀шен коптор,

в суматоха, примесена с вой и безцелно дрънчене,

сред реклами, неони – където сред общия хор

има място за всеки, но няма обител за мене.

 

Ако някой ден в мен е останала сила за бунт,
ще поема по път, непосочен от ничия карта.
Знам, че Бог е небесен хирург и по трудния друм
ще привърже ума и сърцето, когато потрябва.

 

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??