18 nov 2024, 13:01

Хляб от думи 

  Poesía
98 2 2

ХЛЯБ ОТ ДУМИ

Не ме люля виенско колело.
Животът ми бе истинска пързалка.
В световъртеж между добро и зло
светът и мен по цял ден ме будалка.

Додрапах до преклонни старини
с надеждата, че утре ще е друго.
Макар че и за мен заесенѝ,
ора с надежда черната си угар.

Пронизан от секундната стрелка,
понякога съм грохвал до премала.
Но все така протягам ви ръка! –
за простичка милунка засияла.

Разпънат между две парчета хляб,
се чудя на кого да дам едното? –
на Царя, или просякатъй слаб,
пред храма спрял в смирената си кротост.

Към вас летя с протегната душа! –
светулчица над нива есенѝца.
И хляб от думи цял живот троша,
за всекиго да стигне по трошица.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Към вас летя с протегната душа! -
    светулчица над нива есеница.
    И хляб от думи цял живот троша,
    за всекиго да стигне по трошица."

    Поздрави, морско момче!
    Бъди здрав и благословен!
  • Поезия, сияеща от любов и красота!
Propuestas
: ??:??