30 may 2009, 17:49

И облаците плачат... 

  Poesía » Otra
503 0 6

Навъси се небето вчера

и тъмна шапка си нахлузи

прибра си облаците развилнели,

с раздутите прозрачни бузи.

 

Сънливо ги разтегна в хладината,

челата им навъсени изглади,

а те - девици, мигаха  смутено,

и плакаха - обидени и млади.

 

Една дъждовна малка фея

ловеше с устни техните сълзи,

ех, мъничко белязани с червило

и нежен дъх на облачни коси.

 

Чадър изписан със зелени капки

закриваше и мокрото небе

чадър нахален, бе му сладко

дъждовните сълзи да ú краде.

 

А теб, в дъждовна лунна нощ

ако момиче мокро те прегърне,

опитай облак да ú подариш,

а утре той в дъга ще се превърне...  

 

2009-05-30     ; 15:52:59

© Джулиана Кашон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??