ИЗБОР
Р.Чакърова
Нахлуват мислите, но думи не намирам.
Надвисва над листа ми тишината.
Какво се казва, щом любов умира?
Какви да бъдат в случая цветята...?
Какво да облека? Да съм в лилаво ли?
Косите в строга ,сдържана прическа...
През тъмни очила ще гледам Дявола,
мякар, че нему всичко е известно.
Ще нося бяла кърпичка и често
ще си попивам мнимите сълзи,
когато чуя траурните песни,
едва-едва една ще пропълзи
по лявата ми скула и ще падне
на ръбчето на златния ковчег -
навярно има някой много жаден,
не вкусвал капка повече от век...
Бог тъй и не дойде на опелото.
Сама родих, сама ще я проводя.
Разбира се, виновен е животът,
а изборът е винаги свободен...
17/05/2018 , Лондон 00:12
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados