18.05.2018 г., 0:30 ч.

Избор 

  Поезия » Друга
634 2 2

ИЗБОР
Р.Чакърова

 

Нахлуват мислите, но думи не намирам.
Надвисва над листа ми тишината.
Какво се казва, щом любов умира?
Какви да бъдат в случая цветята...?

 

Какво да облека? Да съм в лилаво ли?
Косите в строга ,сдържана прическа...
През тъмни очила ще гледам Дявола,
мякар, че нему всичко е известно.

 

Ще нося бяла кърпичка и често
ще си попивам мнимите сълзи, 
когато чуя траурните песни,
едва-едва една ще пропълзи

 

по лявата ми скула и ще падне
на ръбчето на златния ковчег -
навярно има някой много жаден, 
не вкусвал капка повече от век...

 

Бог тъй и не дойде на опелото.
Сама родих, сама ще я проводя.
Разбира се, виновен е животът,
а изборът е винаги свободен...

 

17/05/2018 , Лондон  00:12

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много, много харесвам как пишеш, Росица! Интересен автор си, а този стих си е цяло попадение, затова си го прибирам.
  • Много силен стих! Всъщност, не животът е виновен! Не винаги и изборът носи вина! Много често, това са обективни обстоятелства. Поздрав!
Предложения
: ??:??