11 ene 2010, 7:11

Жажда 

  Poesía » Otra
599 0 3

Разходка с бодра походка.

Утринно слънце, свещта догаря

на светлината от месеца.

Полъх на зима, пея, проклинам,

цяла се лутам с мисли изстинали -

строги конници пустиня преминали.

 

А колко вечност,

бурни обичания,

нечовечност,

радостни тичания

чакат духа ми,

тласкат ума ми!

Груби контрасти,

съдби и страсти,

връх и падения,

недоумения...

 

И втора улица

веч преминавам,

едва устремена

и размишлявам.

 

Сладостна жажда!

На всичко хубаво

кратка отсрочка -

то ще се случи.

Днес съм щастлива -

животът започва!

 

 

 

 

28.12.2009г.

© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??