Разходка с бодра походка.
Утринно слънце, свещта догаря
на светлината от месеца.
Полъх на зима, пея, проклинам,
цяла се лутам с мисли изстинали -
строги конници пустиня преминали.
А колко вечност,
бурни обичания,
нечовечност,
радостни тичания
чакат духа ми,
тласкат ума ми!
Груби контрасти,
съдби и страсти,
връх и падения,
недоумения...
И втора улица
веч преминавам,
едва устремена
и размишлявам.
Сладостна жажда!
На всичко хубаво
кратка отсрочка -
то ще се случи.
Днес съм щастлива -
животът започва!
28.12.2009г.
© Ангелина Кънчева Все права защищены