24 nov 2009, 10:18

Кай 

  Poesía » Versos blancos
696 0 8

 

 

Тъмно е сякаш
и мрачно,
а къде ли е Кай...
Да ми стопли сърцето.
Защо не се вясва,
а само ме лъже,
че утре ще пием
заедно чай,
макар и студен...
Поголовно
да си стопим сланите
по тъжната длан
на опушена вяра.
Защо през луната
да помним?
Спокойно разлива
тихи думи нощта,
ранобудно ме гали
и сякаш е стон
и сякаш е край
на отпитата нежност
от утре.
И сякаш е зима,
и сякаш е тъмно.
Къде ли е Кай...

 

 

 

© Геновева Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??