16 feb 2021, 19:12  

Килим с незабравки 

  Poesía
217 5 16

Моят мъж не се връща. А отдавна замина -
вече спрях да го чакам и привикнах сама,
но по навик приготвям всяка вечер трапеза
и завивам погачата в стара бяла бохча.

И когато през прага мине някаква сянка,
или вятър почука с клон на грохнал платан,
аз отварям широко, пускам своята вяра
във дома си спокоен с аромат на тамян.

Не задавам въпроси - знам, че Господ е слязъл,
а в земята корава под скования кръст,
ще намеря мъжа си, пак до своята майка -
под килим с незабравки, нацъфтели от скръб.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??