30 ago 2007, 11:14

Колко още остава? 

  Poesía
781 0 7
Колко още остава, мили, до старостта?
В косите ти първия сняг превалял е,
под клепачите паяжина тънка пълзи -
всеки ден, малко по малко.
Да се простим ли с младостта?
И кога ли тъй бързо изтече?
Чуй капчука, сякаш мълви:
"Чук-чук, есен е вече!"
Ала някъде, скрито в мене, живее
твоето нявгашно лятно момиче,
нощем още морето ми пее
с шума на вълните: "Обичам!"
Още пазя в стария скрин
смешната рокля на точки.
Хайде, давай да повървим,
да потичаме нощем пак боси!
Смее се нашата дъщеря,
знам, че ни взема за луди
и не знае, че имаме още крила,
че сънуваме лято и пеперуди...

Колко остава, мили, до старостта?

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??