Светът да бъде слънчева поляна,
небето да е синьо всеки ден,
да няма мъка по земята разпиляна,
към светлината да е всеки устремен!
Да има вяра във очите на децата,
да бъде чут отчаяния зов,
омразата да бъде непозната,
а във сърцата, истинска любов!
И всеки ден да бъде нова младост,
която дава на сломения криле,
в поточето да блика радост,
отпиваш глътка и достигаш върхове!
© Руми Todos los derechos reservados