14 oct 2020, 23:30  

Крадец на дрипав листопад 

  Poesía » De amor
373 7 17

КРАДЕЦ НА ДРИПАВ ЛИСТОПАД

 

Нима се чувстваш победител?

Как дълго – като щорм! – вилня.

До корен изора лехите

и в тъмен облак скри деня.

 

След тебе дъждове изплаках,

приех горчивия си дял.

Дойде – внезапен и нечакан!

Отиваш си – без капка жал.

 

Вземи каквото си харесал.

Но можеш ли да отнесеш

и златокосата ми есен,

и пролетната благовест?

 

Защото много те обичам

и прошката не ми тежи,

опитай да откраднеш всичко.

Победата дали теши?

 

Щом стигне болката до края

и спре на утрото дъха,

навярно само ще узнаеш,

че е самотно на върха.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??