10 mar 2009, 17:41

"Краткости" 

  Poesía
758 0 9

 

размити образи...

пази водата

а в нея
топи се
леда...

и пролетно тихо е
плаче природата

в капчици
нежна
следа...

избрулила есенно
мъртвите пориви

тихо
се стеле
тъга...

далече е лятото
бавно пристъпва

усмихната
днес
пролетта...

 

 

***

 

беляза времето
ръцете ми...

беляза тялото
очите
и косите...

единствено
душата ми е
същата...

и още пази
в себе си
мечтите...

 

 

***

 

 

в прегръдките...  

 

на камъка
студът прелива

в нежност

и пламенна е

вярата ми
в твоята

безбрежност...

живот...

погълнал
волята ми
да обичам

и трижди

каменна
в ръцете ти
се вричам...

 

 

***  

 

 

шепот на пролет...

 
довя есента
разлисти

тъгата си
в нежност

избрули мечтите си

бавно

в нощта
и стопли земята
с копнежност... 

 

 

 

10.03.09

Пловдив

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??