23 nov 2022, 20:24

Криптиране на вечността 

  Poesía » De amor
630 1 9

КРИПТИРАНЕ НА ВЕЧНОСТТА

 

Любовта няма нужда от фрази,

от клишета и гръмки слова.

Ако можеш, докрай ще опазиш

всеки допир, за който живях,

 

всяка ласка и шепот – разпален

от трептеж на дъждовна бреза.

Някой ден ще си ида по залез,

подир твоята бавна сълза.

 

Ако все пак за мен я отрониш,

чуй ме? – тихо ти казвам: – Здравей!

В светлината край теб ще съм спомен

в дитирамб на ранил чичопей.

 

В разцъфтялата дрипава шипка

или в сръкчето крехко на хвощ,

ще съм здрачът по стръмния сипей,

предвещаващ безлунната нощ.

 

Ще съм тук и когато заспиваш,

или буди те изгревът нов.

Вечността е безумно красива.

Ще съм с Бог – И това е любов!

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??