1 ene 2022, 17:31

Къде пак сбърках... 

  Poesía
471 1 3

Къде пак сбърках? 

Сурна се небето

с крачета на проходило дете.

Препъна се във дъжд от гняв сърцето

и се смалиха всички светове.

 

И пак съм Палечка-

под мократа ми кожа

прикътвам мъка, обич  и вина.

И всеки въздух става невъзможен,

излишен всеки опит за дъга.

 

Събличам се,

събличам всяка обич

и всеки дъх,  и всяка доброта...

Очаквам те такава - неотложна -

отворена към нищото врата,

 

дърво без коренче - 

очаква само

да духне вярър в глухите листа...

 

И виж се- 

хапеш голото ми рамо,

разголено като вина.

© Румяна Славкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря! Честита Нова Година и на Вас 😊
  • Много поезия има тук! Видях и някои несъвършенства, но достойнствата са повече и ме плениха няколко оригинални метафори, затова те поздравявам!😍
    Честита Нова година, нека е успешна за теб!👍
Propuestas
: ??:??