25 feb 2010, 0:23

Лед на кристали 

  Poesía » Filosófica
828 0 16

Избягаха дните. След теб.

На връв ти дрънчат в тенекия.

И колкото драпаш напред,

ме влачиш, подобно вересия.

 

Лицата затрупва прахът

от тихи семейни недели.

Застиват в сълзи от смола

прашинки копнеж, закъснели...

 

Годините сякаш са миг.

А дните - убийствено бавни.

Под външния, скалния лик

се роним на части съставни.

 

..................................................

 

А тя - любовта, е змия...

Кръвта й е лед на кристали.

Дали има свръхлуд в света -

с целувка змия да подпали?

© Гергана Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??