Любовта е дръзка – тя влиза в сърцето
със взлом, без да пита,
играе си с него - ту го въздига в небето,
ту с ледени нишки го цяло оплита.
Тя е и вино тежко, руйно, което опива,
подарява ти бели криле да летиш,
понякога чаша отрова налива,
друг път е пламък във който гориш.
Многолика е любовта,
но е глътката въздух без която не можем
и онази искра, която прави света
по-малко тъжен, по-малко ненужен.
14.02.2024 г.
Дейна. 1
© Д.П. Todos los derechos reservados