в памет на Яворов
Вятър вейне--
звън разлее
над земята глас.
Гръм удари--
огън блесне
с непокорна власт.
Тайна сила
в мен пулсираща
от възторг и гняв:
--Живей,мила!
Длани вдигам
и се моля прав!
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados