14 ene 2022, 19:09

Малък Сечко се намръщи 

  Poesía » Para niños
721 8 24

Малък сечко се намръщи,

хукна разгневен от къщи,

там под старата хралупа,

сняг отново да натрупа.

 

Кълвач почуква от зарана,

красива къщичка строи,

във хралупата голяма,

семейството да приюти.

 

Южнякът вятър се надигна,

от вчера нещо му тежи,

днес решил е да издуха,

снегът от старите ели.

 

Зайо Байо сред гъстака,

плахо главата си подава,

гледа сврака дългокрака,

Малък Сечко разиграва.

 

В перушината й нежна,

сврял се  той небрежно,

но потропва тя със крак,

и подгони тоз юнак.

 

Под купчината от сняг,

се подава нечий крак

и засвири весел пак,

нашия храбрец, южняк.

 

Малък Сечко е на прага,

чака своята награда,

децата румени , засмени,

да играят със наслада!

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сечко Февруари »

5 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??