Jan 14, 2022, 7:09 PM

Малък Сечко се намръщи 

  Poetry » For kids
720 8 24

Малък сечко се намръщи,

хукна разгневен от къщи,

там под старата хралупа,

сняг отново да натрупа.

 

Кълвач почуква от зарана,

красива къщичка строи,

във хралупата голяма,

семейството да приюти.

 

Южнякът вятър се надигна,

от вчера нещо му тежи,

днес решил е да издуха,

снегът от старите ели.

 

Зайо Байо сред гъстака,

плахо главата си подава,

гледа сврака дългокрака,

Малък Сечко разиграва.

 

В перушината й нежна,

сврял се  той небрежно,

но потропва тя със крак,

и подгони тоз юнак.

 

Под купчината от сняг,

се подава нечий крак

и засвири весел пак,

нашия храбрец, южняк.

 

Малък Сечко е на прага,

чака своята награда,

децата румени , засмени,

да играят със наслада!

 

© Миночка Митева All rights reserved.

The work is a contestant:

Сечко Февруари »

5 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??