28 nov 2021, 10:27

Mолебен 

  Poesía » Filosófica, Formas graves
653 5 10

Разресва вятърът мъглата с нежен гребен,
един врабец невидим, глас и силует,
от някаква магия есенна обзет,
се чувства тъй значим, макар и дребен.

 

И няма ни едничък лъч, така потребен.
Едничко слънцето. Къде ли по-напред,
да грейне? И е тъжен старият поет.
Стихът му плаче пак. За топлинка молебен.

 

И птиченцето сиво храни пак на длан,
за тях и няма юг и слънчев бряг желан.
И двамата зимуват в снегове дълбоки.

 

И поривът в душите крее  ден, след ден.
Един с крила, а друг на думите е в плен...
В душите свои носят хиляди посоки.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??