28 нояб. 2021 г., 10:27

Mолебен 

  Поэзия » Философская, Строгие формы
655 5 10

Разресва вятърът мъглата с нежен гребен,
един врабец невидим, глас и силует,
от някаква магия есенна обзет,
се чувства тъй значим, макар и дребен.

 

И няма ни едничък лъч, така потребен.
Едничко слънцето. Къде ли по-напред,
да грейне? И е тъжен старият поет.
Стихът му плаче пак. За топлинка молебен.

 

И птиченцето сиво храни пак на длан,
за тях и няма юг и слънчев бряг желан.
И двамата зимуват в снегове дълбоки.

 

И поривът в душите крее  ден, след ден.
Един с крила, а друг на думите е в плен...
В душите свои носят хиляди посоки.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??