2 jun 2011, 20:06

Моята си Библия 

  Poesía » Civil
698 0 12

Пожали ме, Богородице,

пръстите си изпочупих –

драскам по небето

моята си Библия,

 

давя се във песни,

в стихове изтичам,

из мечти се ровя

с нафора да се заситя.

 

Кръстя се за живите,

в църквата купувам

здраве за две левчета,

памет – за наполовина.

 

Мислите чевръсто

бягат по клавишите

на едно Несбъднато -

всеки ден го раждам.

 

В мемоари те изписвам,

странна ми Родино -

чужда за децата си,

своя за продажници.

 

Клетвено наричам те:

„Моя си, Българийо!”

Но ми трябва конница

Дунав пак да мина.

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??