20 ene 2016, 21:22

Музика в душата 

  Poesía
347 0 5

Сричам нотите, а пее ми душата.

Пианото след мен подрънква жално

и веселата песен във главата

в действителния свят звучи банално.

 

Алегрото на Шуман пак се спъва

в ноктюрното на сплетените ми ръце,

а лекотата на сонатата потъва

наяве без да е излезнала въобще.

 

Какво от туй щом всичко в мене пее?

Пианото не ще го възпроизведе...

но в мислите ми музика се лее

и някой ден светът ще разбере!

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??