16 ene 2020, 11:25

Мъгла 

  Poesía
381 1 5

 

Мъгла, неземна роба,

облякла в бяло днес града.

Дали не си прокоба

или се стелеш просто, хей така.

 

Мъгла, небесно мляко,

кърмилка на дървета голи.

Не си ли бяло злато,

облякло тънките тополи.

 

Мъгла, воал на фея,

замрял в поклона ѝ пред Бог.

Не си ли ти ромфея*

на прах, разбита от Сварог**.

 

Мъгла, лирично чудо,

застинал полет на поет.

Аз твой съм, нежно чудо,

в тиха белота заклет.

 

 

_______________________________________

 

-*ромфея- Ромфея е железен меч за две ръце – част от тракийското пехотно въоръжение.

 

-**Сварог- Сварог е предполагаемо славянско божество, аналог на гръцкия бог-ковач Хефест.

 

 

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

  871 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??