Мълчанието ни е пламък!
Мълчанието ни е нужно.
А всяка дума – тежък камък,
стени изграждащ помежду ни.
А всяка дума – сабя хладна,
забиваща се в любовта ни
болезнено и без пощада...
И само то лекува рани,
руши прегради и ни слива…
Благословеното мълчание!
Всеопрощаващо, всесилно!...
Албена Димитрова
1982.
София.
© Албена Димитрова Todos los derechos reservados