26 jul 2011, 18:21

На облаче са кацнали... 

  Poesía » De amor
841 1 16

На облаче са кацнали...

 

Към мен пътуват думи. Твои думи.

Събрани в песни или в стихове.

Отпили тишина от нощи будни.

Надпели и стогласи ветрове.

 

Към мен летят, крилати и безкрили.

Ни дъжд, ни буря може да ги спре.

Вселената се учи да ги срича,

на сто езика да ги преведе.

 

Дори из въздуха тежи очакване.

А дните-охлюви едва пълзят...

 

Но ето ги, на облаче са кацнали.

И падат върху мене. Като дъжд.

 

 

 

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??