28 may 2019, 10:56

На тръгване поне да се усмихне... 

  Poesía » Del paisaje
1240 15 16

Разплакана си тръгваш, накъде ли?
Дъга в косите  сплиташ, за из път
и мокър славей сипе звънки трели,
по клоните сълзите ти блестят.

 

Тревата се превива, натежала,
крилете ти отронват дъхав цвят.
Летиш след малка лястовичка бяла,
оплакала си грешния ни свят.

 

Закука кукувица, пък притихне,
светулка плахо озари нощта.
На тръгване поне да се усмихне,
макар през сълзи...Моля пролетта...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??