Нежни слънчеви лъчи плахо докосват кожата ми.
Светлината сякаш е сменила блясъка си.
Но какво е това чувство?
Всичко е забравено, всичко започва отначало.
Целият свят се превръща в едно цяло.
Хората, птиците, цветята –
всички пеят за красотата.
Накъдето и да погледна, тя е насреща –
в клоните, в тревата, че дори и в небесата!
Там Слънцето се смее, а лекият ветрец безгрижно вее
и така гъделичка ликуващата лястовичка.
Това чувство необятно не се отделя от мен,
докато не изчезне и последният цветен ден.
Една нова надежда се заражда
и милионите сърца подклажда.
Изпълва въздуха с уханно обещание,
което аз вдишвам с пълното съзнание,
че няма невъзможно начинание.
Нима не сте се досетили коя е тази красота,
която всяка година пречиства света?
От всичките сезони най обичам пролетта!
© Цвети Todos los derechos reservados