11 dic 2012, 11:40

Насаме с луната 

  Poesía
487 0 7

 

НАСАМЕ С ЛУНАТА

 

 

От гърлото на мрака над земята

небесен вятър страховито свири,

дърветата ръце за помощ мятат

и храстите залягат по баирите.

 

Космически течения издуват

платната на дърветата могъщи;

в река от течни облаци доплувала,

луна от старо злато бди над къщите.

 

И нека свири вятър зад стъклата –

не спускай на прозореца пердето;

в среднощните ми сънища луната

на моята възглавница да свети.

 

Луната до леглото ми ще седне,

до съмване при мене ще остане –

долитат сънищата странно бедни

без златото на нейното сияние.

 

Луната плува в кипналата бездна,

преде от Пътя Млечен златна прежда...

Дали е шпионка на вратата звездна,

дали през нея някой в мен се вглежда?

 

Не чукам днес на портите на Рая

и погледът златист не ме тревожи –

тъй могат да ме гледат, вече зная,

баща ми,

майка ми

и ангел Божий...

 

 

© Валентин Чернев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??