8 mar 2012, 21:00

Не цъфналата роза 

  Poesía » De amor
745 0 0

Не цъфналата роза

 

Като роза не цъфнала

беше ти преди

и със зелените бодли

пазеше сърцето си.

 

Като страстен ботаник

аз знаех, че като цъфнеш,

мирисът и красотата ти

моя свят ще разкрасят.

 

Затова чаках търпеливо.

Често от бодлите ти кървях,

но със страст те гледах

и чаках пролетта зелена.

 

И ето, че пролетта пристигна

и започва да мирише на любов,

кръвта започва да засъхва

и листата бавно да цъфтят.

 

Чакането оправдано беше,

ти сивия ми живот разкраси

и за мен настъпи лято,

дългоочакваното, светло лято.

 

Алената кръв оцвети червените листа,

мирисът прекрасен се разпростря

и в своето сърце ме допусна ти,

и най-накрая премахна зелените бодли.

© Юлиан Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??