Не искам да забравя,
как полъха на вятъра
със пролетни ухания
усмивка ми дарява.
След всичките брождения
отново пак съм цяла,
сред тръпнещи вълнения
на пролет разцъфтяла.
И слънцето издигнато
не иска да забравя,
че всичко е изгубено,
щом песен ми довява.
Щом втори шанс в живота
нахлува с тази пролет
в две длани любовта
ме носи в чуден полет.
Не искам да забравя,
че мога и да съм обичана
и с пролетни ухания
с любов да съм приспивана.
И затова заравям минало.
Прокуждам самотата.
Не всичко е изгубено
назад захлопна ли вратата.
© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados