22 jul 2010, 7:33

Не ме връщай, недей... 

  Poesía
614 0 5

Искаш отново там да се върна,

да целуна въздуха, да погаля тревата...

Планините да преобърна и да напоя реката...

Ала как отново силна да бъда,

да прекося гората и във водопада да си хвърля душата?!

Как всичко да отмия и подслон да намеря,

като себе си там ще открия и пред спомена ще затреперя.

Не ме води. Недей.

Всичко е в моите гърди - нека там живей.

Нека въздухът да помни, а тревата да шепти,

да попият всичко планините огромни и реката бистра да ромоли.

Нека силна е гората - да изсмуче болката  чрез корените си в земята,

нека изтича водопадът и само чистотата да запази,

ала ти недей, не ме води натам -

много има в мене и приижда на талази!

© Галина Кръстева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрав, Гали! Хареса ми стихът ти, развълнува ме.А като видях че си от Ивайловград ми стана още по-приятно, че се открихме. Моят съпруг е от Ивайловград и аз обичам и много ценя хората от този малък град, в който се раждат хора с големи добри сърца.
  • Нека си остане там, където е... Прекрасно стихо!
  • Поздрав и
  • Поздрав и от мен.
  • Хвърляй във водопада ...душата е като гората...Поздрав Галина!!!
Propuestas
: ??:??