НЕ СЪМ ГОТОВ
.
Не съм готов да се преселя
в мраморното тъжно сéло.
Там няма делник и неделя,
дори неведомите стъпват смело.
.
Не съм безгрешен, за да меря
делата на човек с осéл.
За мене - мера според мера
и стъпка стръмна от козел.
.
Не съм готов да срещна змея,
дори от ябълката тръпка взел.
Не съм готов да литна смело,
но мога да прегърна сляп орел.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados