Jun 10, 2023, 8:31 PM

Не съм готов 

  Poetry
211 0 3

НЕ СЪМ ГОТОВ

.

Не съм готов да се преселя

в мраморното тъжно сéло.

Там няма делник и неделя,

дори неведомите стъпват смело.

.

Не съм безгрешен, за да меря

делата на човек с осéл.

За мене - мера според мера

и стъпка стръмна от козел.

.

Не съм готов да срещна змея,

дори от ябълката тръпка взел.

Не съм готов да литна смело,

но мога да прегърна сляп орел.

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??