10 июн. 2023 г., 20:31

Не съм готов 

  Поэзия
216 0 3

НЕ СЪМ ГОТОВ

.

Не съм готов да се преселя

в мраморното тъжно сéло.

Там няма делник и неделя,

дори неведомите стъпват смело.

.

Не съм безгрешен, за да меря

делата на човек с осéл.

За мене - мера според мера

и стъпка стръмна от козел.

.

Не съм готов да срещна змея,

дори от ябълката тръпка взел.

Не съм готов да литна смело,

но мога да прегърна сляп орел.

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??