17 jul 2013, 19:08

Непреодолимости 

  Poesía
388 0 0

сладкопойно

една

шушумига, издигната

нейде високо в небето

се стрелна във бездната

много преди

от гнездото на свраката

да изхвръкне в морето

от хора

последната нагла,

отритната кукувица

 

в юлския край на една Одисея

 

Повикайте Старшата!!!

 

*                         *                         *

 

гласът ù

не вика вече в слушалката

нито шепти

аз не говоря със нея относно

отминали дни

ние седим във опразнена стая

и гледаме тъпо тавана

никога повече

никой от нас

не цитира насън Дебелянов

 

но боговете не ползват мобилни устройства

 

*                         *                         *

 

винаги има по някой мухлясал идеал

който догнива на масата в хола

който очаква да бъде изяден от своя народ - консуматор

въпреки своята плесен

няма значение, ние сме силни

ние предвождаме себе си

ние ще бъдем юнашкото племе

 

конкурс за позиция ,,платен провокатор” – наесен…

© Константин Дренски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??