3 may 2007, 14:19

Несебърска есен 

  Poesía
518 0 9

По още топлите следи на лятото
по пясъка минава есента.
И виждаш как за миг пробягва вятъра
по клоните на сънни дървеса.
Тъмнеят старите капаци по прозорците
- ресници уморени са за сън,
на топка се е свило времето
в хралупата на стар изсъхнал пън.
Мъглата бавно тръгва по сокака,
попива в прогнилите врати,
заспива споменът в мрака,
угасват уморените мечти.
И тъй полека, тихо, плахо
заспива бавничко града
със спомена за лудо лято -
задълго, чак до пролетта.

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??