Той ме обожава – каза ми го снощи,
много се уплаших… Минах на диета,
за да го поканя по бельо на гости.
С този целулит? Каква ти Жулиета…
Той ме обожава – сигурно ще иска
мусака и свирка… Боже, колко прах
върху гардероба, а съм твърде ниска.
Аз и Артемида? Пукам се от смях…
Той ме обожава – може би сънува
статуи от мрамор. Само да не пита
кой ми е подред. Хъркам, той ще чува
руси водопади. Клета Афродита…
Той ме обожава - имам махмурлук
и размазан грим, и памучни гащи.
Пуша и си мисля – няма място тук,
друга някоя Богиня ще му каже „Здрасти“
© Веселина Цакова Todos los derechos reservados